Kerstcadeaus voor weinig geld: Mijn allerbeste tips!

Oh December, wat ben je leuk. Maar wat ben je toch ook vreselijk duur! Het liefste kopen we cadeaus voor iedereen waar we van houden, maar dan wel voor een leuk prijsje. Maar hoe doe je dat nu precies? In deze blog heb ik mijn allerbeste budgettips voor de kerst voor je verzameld op het gebied van kerstcadeaus. Hoe shop je ze voordelig? En hoe pak je ze dan ook nog feestelijk – maar het liefst voor weinig geld – in?

1. Meld je tijdelijk aan bij aanbiedingswebsites

Meld je aan bij aanbiedingswebsites die dagelijkse deals hebben zoals; koopjedeal.nl dagaanbieding.net actievandedag.nl of groupon.nl. Na de feestdagen meld je je (natuurlijk!) snel weer af! Elke dag kijk je even, wie weet kom je net iets leuks en betaalbaars tegen! Zorg er dan wel voor dat je geen impulsaankopen doet. Houd ook bij wat je voor wie hebt gekocht, zodat je niet ongemerkt toch te veel geld uitgeeft.

2. Bereid je goed voor

Maak om te starten een lijstje van de cadeaus die je graag wilt gaan kopen en bereid je goed voor. Waar zijn de cadeaus te koop? Misschien is er ergens wel een speciale kortingskoopavond waar je van kunt profiteren. Meld je ook tijdelijk aan voor nieuwsbrieven en aanbiedingsmails van bepaalde winkelketens en sites. Je weet maar nooit! Misschien kun je ook nog wel ergens spaarpunten of airmiles inwisselen? Of heb je nog een cadeaukaart liggen die je ergens kunt inwisselen?

3. Vergelijk prijzen

Als je weet wat je wilt gaan kopen, ga dan eens prijzen vergelijken van diverse online en offline winkels. Doe online research als je iets wilt gaan kopen en kijk waar het het goedkoopste is. Voor elektronica bijvoorbeeld zijn er diverse vergelijkingswebsites zoals kieskeurig.nl of prijsvergelijk.nl of gebruik Google shopping. Wil je iets van kerstdecoratie cadeau doen? Kijk dan zeker ook eens bij de bouwmarkten. Vaak hebben ze daar dezelfde decoratie (van dezelfde leverancier) als bij de tuincentra, maar dan voor heel wat minder geld.

4. Geef spullen weg die je zelf niet meer nodig hebt

Zegt die ene vriendin van je altijd hoe mooi ze die vaas vindt op je kast? Of die ketting die eigenlijk toch nooit draagt? Waarom geef je ze niet aan haar?! Kijk ook eens rond in je kasten, laden en op zolder. Je hebt vast wel eens een cadeau gekregen waar je zelf helemaal niets mee doet. We hebben allemaal zoveel spullen die we niet gebruiken, waar we anderen heel blij mee kunnen maken! Zo krijg ik regelmatig libelle tijdschrijften van mijn schoonmoeder en deel ik kleren met mijn moeder en zusje. Die tijdschriften had zij al gelezen, weggooien is dan toch sonde, en ik ben er ontzettend blij mee! Wellicht heb jij ook nog wel wat liggen waar je een ander heel blij mee kunt maken. Kost niets, jij hebt weer wat meer ruimte en je hebt een prachtig cadeau!

5. Geef zelfgemaakte cadeautjes

Dit is natuurlijk het allerleukste om te doen (als je een beetje creatief bent): Zelf iets moois maken en dat cadeau geven. Bak iets lekkers of geef een weckpot met daarin de droge ingrediënten voor een heerlijk baksel met jouw eigen gemaakte recept erbij. Je kunt ook zelf iets in elkaar knutselen zoals; een fotolijstje gemaakt van dennenappels of een winters mutsje voor in de kerstboom. Ook op Pinterest zijn van allerlei leuke dingen te vinden. 

6. Download free printable cadeaulabels

Heb je een goede printer? Het internet staat vol van de ‘free printables’ die je gratis kunt downloaden en vervolgens zelf kunt printen. Bijv.; leuke cadeaulabels, of zelfs cadeaupapier voor kleine cadeautjes. Je kunt ook een mooie kerstquote uitprinten en dat midden op je cadeautje plakken. Google maar eens op ‘free printable christmas’ en je komt ontzettend veel leuke dingen tegen. Ook Pinterest staat er vol mee.

Heel veel succes met de eerste voorbereidingen van je kerstcadeaus, de volgende keer zal ik nog een paar van mijn tips met je delen.