1. Maak zelf een cadeaubon of maak een boekje met tegoedbonnen

Geef je tijd (en creativiteit) cadeau! Doe iets met een leuke foto. Verras iemand met een zelfgemaakte cadeaubon voor een avondje oppassen op de kinderen of hond. Een gezellige borrelavond bij jou thuis. Of ‘een dagje hulp om die tuin eens onder handen te nemen’. Vind je één cadeaubon te weinig? Maak er dan eens een compleet boekje met tegoedbonnen van. Superleuk om aan je vriend(in), ouders of broers en zussen te geven met Kerst.

2. Ga langs de kringloop

Daar hebben we hem weer: de kringloop. Als je een cadeau zoekt voor je kinderen (of iemand anders), ga dan zeker eens langs deze kringloopwinkels. Speelgoed of spelletjes vind je er echt voor slechts een paar euro. Maar ook voor volwassenen kom je er soms superleuke cadeautjes tegen: vintage vazen voor je moeder of een mooi sieradendoosje voor je zusje. Rommelmarkten zijn trouwens ook een echte aanrader!

3. Gebruik eens iets anders dan cadeaupapier

Hoezo cadeaupapier? Je kunt je pakjes ook superleuk inpakken met (kerst)tijdschriften of krantenpapier. En hoe tof is een cadeautje ingepakt in een oude wegenkaart?! Extra leuk als je het cadeau aan een reisliefhebber geeft natuurlijk. Wat denk je van gewoon wit printerpapier, perfect voor kleinere pakjes. Als je creatief bent, kun je het papier zelf in kerstsferen brengen door er bijv. sneeuwvlokjes op te tekenen of kleine kerstboompjes. Of gebruik stof om het papier te decoreren; een oude theedoek of een lapje stof dat over is.

4. Versier je cadeaus met kerstgroen

Hier nog een paar tips voor je om je cadeautjes voor weinig geld, net dat beetje extra te geven en ze prachtig in te pakken. Het is net iets meer dan alleen een leuk cadeaupapiertje om het pakje. Maak het helemaal af met touw en wat kerstgroen uit de tuin of het bos. Een beetje dennengroen, een klein dennenappeltje, een takje hulst ze doen stuk voor stuk al superveel!

5. Koop het hele jaar door leuke (kerst)cadeautjes

Op het laatste moment pas beginnen met winkelen: lastig! Ik koop het hele jaar door cadeautjes. Als ik ergens aan denk of iets betaalbaars vindt. Zo spreid je niet alleen de kosten, voor je het weet heb je een leuke verzameling kleine cadeautjes voor onder je kerstboom. Budgetwinkels zoals de Action en de Xenos hebben veel leuke spulletjes voor een klein bedrag en het assortiment verandert ook nog eens regelmatig. Ook de Kruidvat heeft vaak (let op de aanbiedingen!) betaalbare cadeautjes, vooral voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Denk aan tof speelgoed voor kinderen of een lekker doucheschuim voor je moeder of beste vriendin. Ook leuk, de HEMA heeft sinds een paar jaar een afdeling met allemaal betaalbare cadeautjes. Neem daar ook zeker regelmatig een kijkje, en niet alleen in december. Als cadeautjes uit het assortiment gaan, worden ze vaak nog flink afgeprijsd ook.

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de kerstcadeaus?

Mis je nog een goede bespaartip als het om het kopen en inpakken van (kerst)cadeaus gaat? Welke ultieme tip voor goedkope kerstcadeaus heb jij nog? Laat het me weten! Wie weet help jij met jouw idee iemand anders om die dure kerstperiode toch nog wat betaalbaarder te maken.