Wanneer heeft iemand nu een gat in zijn hand? Dit is iets wat je aan het denken kan zetten. Op sommige vlakken heb ik misschien best wel een beetje een gat in mijn hand, terwijl ik op andere momenten heel bewust bezig ben met mijn geld.

Nu moet ik er natuurlijk ook wel bij zeggen dat ik iemand ben die haar geld vrij bewust uitgeeft. Tenminste dat vind ik zelf. Meestal denk ik goed na over mijn uitgaven en smijt ik niet met geld. ‘Impulsief’ komt niet echt in mijn woordenboek voor en zeker niet als het op geld aankomt. Ik spaar iedere maand heel bewust een vast bedrag, ik beleg voor mijn pensioen en geef niet zomaar veel geld uit. Toch zijn er dingen waar ik gerust veel geld aan uitgeef, terwijl er andere dingen zijn, waarbij ik het echt zonde vindt van mijn zuurverdiende geld.

Waar ik gierig over ben

Parkeergeld. Echt zoiets waar je in mijn ogen helemaal niets aan hebt. Ik loop liever 3 minuten verder, zodat ik gratis kan parkeren, dan dat ik euro’s in de automaat moet gooien om mijn auto even ergens neer te kunnen zetten. Als ik onbekend ben ergens vind ik dit vaak anders, maar als ik bekend ben en weet waar ik wel gratis kan parkeren en als het maar een aantal minuutjes lopen is. Zeker weten dat mijn auto iets verder weg staat. En dan daarbij, het is ook nog gezond voor je, even een korte wandeling.

Tandpasta. Dit koop ik echt alleen maar als er 1+1 acties zijn, hetzelfde geldt voor wasmiddel, shampoo, deo of iets anders in deze trant. A-merk wasmiddelen zijn vrij prijzig, daarom koop ik ze alleen in de aanbieding, en anders ga ik voor een huismerk.

Tankstation. Ik kom hier om te tanken, niet om koffie te drinken, iets lekkers mee te nemen. Het is allemaal zo verleidelijk. Even een kopje thee of flesje fris, nog een broodje erbij voor in de auto. Maar als je dan bij de kassa staat. Hallo zeg! Die prijzen zijn toch echt wel veel duurder als bij de gewone supermarkt. Als je weet dat je langer in de auto moet zitten, neem gerust een flesje fris of een broodje van huis uit mee.

Voorgesneden. Ik koop ook bijna nooit van die bakjes met voorgesneden groente of fruit of aardappeltjes ofzo: dat is zo duur! Ik houd echt niet van koken en ben absoluut geen keukenprinses, maar toch snijd ik het dan liever zelf.

Ben ik dan gierig? Misschien. Maar wie heb ik hier mee? Heeft iemand van mijn keuzes te leiden?

Op deze momenten heb ik zeker een gat in mijn hand.

Er zijn zeker dingen waar ik met veel liefde wat meer geld aan uitgeef.  

Vakanties! Dit is iets waar ik graag mijn geld aan uitgeeft. Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan. Even uit de dagelijkse sleur van thuis. Het liefste ga ik naar de minder bekende plekken, zoals Ecuador en Oeganda waar ik het laatst geweest ben. Het leukste vind ik het om op rondreis te gaan, zo zie je nog veel meer dan dat je in 1 hotel blijft. Ook groepsreizen spreken mij heel erg aan. Je kunt gewoon Nederlands praten, wat ik heerlijk vind en je kunt is een keer met iemand anders kletsen over wat je hebt meegemaakt die dag.

Eten. Sommige dingen vind ik dan weer niet belangrijk, maar voor bijvoorbeeld mijn vlees ga ik echt naar de slager. Ik vind dit echt lekkerder als van de supermarkt. Het brood wat wij altijd hebben komt wel van de supermarkt, maar wordt geleverd door de lokale bakker. Echt lekker. Hmmmm.

Mijn bed. Dit vind ik een echt een goede investering. Ons bed kostte bijna €3000, heel erg veel geld al zeg ik het zelf. Vanaf het moment dat we dit bed hebben geniet ik er wel elke avond en ochtend van en ben ik er weer zo gelukkig mee.

Mijn bedrijf en mezelf. Ik heb al flink wat uitgegeven aan mijn bedrijf en aan mijn persoonlijke groei. Dat mag zeker wat kosten, het is immers mijn eigen bedrijf, ik ben hier bijna elke dag mee bezig en kan zo mensen vooruithelpen!

Als ik het zo bekijk, geef ik vooral veel geld uit aan dingen waar ik echt gelukkig van word. Dingen die, naar mijn mening, het leven een stuk prettiger maken, dingen waar ik echt gelukkig van word. Vakanties, goed eten, een heerlijk bed om in te slapen en mijn eigen bedrijf en persoonlijke ontwikkeling.

Maar hoe zit dat nu bij jou? Op welk gebied ben jij zuinig en waaraan geef jij met plezier wat meer geld uit?