Als jij 25 wordt gaan wij samen op safari. Dit zeiden we echt al jaren tegen elkaar, mijn zusje en ik. Toen ik 23 of 24 was en (mijn zusje die nog 5 jaar jonger is), vonden we het toch eigenlijk nog wel heel lang duren. Dan moeten we nog 6 jaar wachten. We gaan gewoon in het jaar dat ik 25 word. Zogezegd, zo gedaan. Ik ben gaan zoeken naar georganiseerde groepsreizen met Nederlandstalige begeleiding, ons Engels is nu eenmaal niet zo fantastisch en met een groep reizen is gewoon leuker als alleen vinden wij. We kwamen uit bij een reis naar Oeganda. In Oeganda heb je namelijk niet alleen de ‘gewone’ safari, er zijn ook gorilla’s en chimpansees. Super leuk! Januari 2020 hebben we deze reis geboekt voor september 2020. Zoals iedereen weet kwam Corona toen om de hoek kijken, dus ging onze reis waar we al zolang naar uitkeken helaas niet door.

Het werd september 2021 dat we dan eindelijk samen op safari zouden gaan. Wat een geweldige ervaring is dit! De groep was leuk, de reisleidster was leuk, maar zeker niet te vergeten onze 2 lokale gidsen die ons veilig door het land brachten. Hoe langer ik thuis ben van deze reis, hoe meer ik er nog steeds van aan het nagenieten ben als ik terugkijk naar de foto’s. Maar ook hoe langer ik al in mijn hoofd bezig ben met hoe de mensen daar leven, wat ze allemaal wel hebben en wat ze allemaal niet hebben.

Daarom wil ik graag een inzamelingsactie doen voor deze mensen. Ik wil graag zoveel mogelijk kleding, speelgoed, schoolspullen enz. inzamelen om de mensen in Oeganda te kunnen ondersteunen. Ik merk dat dit idee al een heel aantal keer in mijn gedachten is opgekomen, maar met deze gedachten help ik de mensen daar natuurlijk niet vooruit. Ik moet in actie komen! Afgelopen week heb ik ook een filmpje gemaakt waarin ik deze actie aandacht geef. Dus deze week ga ik jullie vragen om me te helpen. Zodat mijn gedachten in uitvoering worden gebracht en ik deze mensen iets heel moois kan geven.

Dus heb je kleren die je toch niet aan doet? Kleren die je niet lekker vindt zitten? Maar die eigenlijk nog wel heel erg goed zijn. Heb je speelgoed waar de kinderen niet mee spelen, maar waar je iemand anders misschien wel heel blij mee kunt maken? Misschien heb je wel heel veel pennen of notitieblokjes, schriftjes of potloden. Met alles wat ik krijg, zijn zij uiteindelijk zo blij. Ook als je ‘niks’ zou hebben, maar me wel graag wil helpen met deze actie kan dat. Je kunt me helpen met geld, het geld wat ik van jou krijg deel ik door 2. De ene helft gebruik ik zodat ik alles netjes kan versturen naar Oeganda. De andere helft zal ik storten bij de stichting die we daar hebben mogen bezoeken. Bukombe Hopes of Community Project.

Nu kreeg ik van de week om mijn filmpje al een reactie; dus dan moet ik nu mijn bespaarde geld weer uit gaan geven? Niks moet. Ik zet deze actie op, omdat het voor mij goed voelt. Je hoeft ook zeker niks te kopen, ruim je kledingkast een keer op. Ruim je huis op. Ik weet bijna zeker dat er wel iets is wat je kunt missen. En nogmaals, niks moet. Als jij je hier niet goed bij voelt, zeker niet doen dan, even goede vrienden hoor;)

Bekijk hier de facebook pagina van de Bukombe Hopes of Community Project. https://www.facebook.com/Bukombe-Hopes-of-Community-Project-1249443728463525

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor alles wat je doet, mocht je meer informatie willen, laat het me dan zeker horen.