Dit weekend is het weer Pasen. Voor velen is het deze maandag een extra vrije dag. Heerlijk! Pasen staat voor een nieuw begin. Jezus keert dan terug uit de dood. Voor mij staat Pasen ook weer voor een nieuw begin. Het is lente! De natuur begint weer te leven, er komen weer blaadjes aan de bomen, je ziet over lammetjes en veulentjes in de wei. Bijna ieder jaar hebben we vogelnestje in de tuin, dit jaar is er een merel bij ons op bezoek, ik vind het zo superleuk om dit iedere dag te kunnen volgen.

Pasen wordt steeds uitgebreider gevierd. Er worden eieren versiert, paastakken gemaakt en vooral ook veel meer gegeten. Pasen wordt steeds commerciëler. Dit kan positief en negatief werken;) De paaseieren liggen al maanden in de schappen. In de supermarkt zijn overal paasvormen te vinden. Denk aan kaas, broden, boterhamworst enz. Doordat veel mensen vrij zijn maandag is het een mooi moment om een extra lang weekend weg te gaan of thuis te genieten van je extra vrije dag.

Paasversieringen

Eén van de leukste dingen om samen met je kinderen te doen is natuurlijk het versieren van eieren! Je hoeft hier echt geen hele versiersets voor aan te schaffen. Ben vooral heel creatief, je kunt de eieren ook versieren met stiften die je thuis in de la hebt liggen. Of een simpel schilderdoosje doet ook wonderen. Succes gegarandeerd! Koop voor het versieren van de eieren wel witte eieren. Wist je dat witte eieren ook goedkoper zijn dan bruine eieren?

Ga opzoek naar je eigen paastaak, gewoon een mooie tak van buiten die je in een mooie vaas zet in je woonkamer. Je hoeft daar echt niet veel geld aan uit te geven. Ga lekker een rondje wandelen en start je zoektocht naar een mooie tak. Natuurlijk wel het liefste van de krulhazelaar, maar dat is niet per se nodig. Ik ben benieuwd naar jouw knutselcreaties!

Paasboodschappen, laat je niet verleiden

Met Pasen is het steeds meer traditie om een lekkere Paasbrunch te maken. Maar wat is er nu allemaal nodig voor z’n Paasbrunch? Lekkere broodjes en croissantjes. Heerlijk beleg in vleeswaren of zoetigheden of misschien een salade. En het gekookte ei kan natuurlijk niet ontbreken. Het gaat er tijdens Pasen niet per se om, dat je alles in de vorm van een haas of ei moet kopen. Die producten zijn vaak een heel stuk duurder, neem bijv. de kaas, gewone kaas is veel goedkoper als kaas in de vorm van een haas. En die vorm dan? Die vorm maakt echt geen verschil in de smaak hoor. Wees je dus bewust van de commerciële insteek en laat je niet verleiden!

Paasuitjes

Wat kun je nu nog meer doen tijdens Pasen? Vanaf half april staan er weer heel wat bomen in volle bloesem. Supermooi vind ik altijd. Nederlands mooiste plekjes zijn dan vooral met een zonnetje (wat volgens mij wel de voorspellingen zijn) plots heel populaire trekpleisters.

Op je paasbest met deze aanbiedingen

Naast het paasvoordeel op je paasbrunch of een dagje weg, kun je ook besparen op jouw nieuwe outfit, schoenen en cosmetica. Bij veel webwinkels kun je rondom Pasen profiteren van mooie aanbiedingen en kortingscodes. Dus kijk hier zeker eens naar.

2e Paasdag is ook het moment om een bezoekje te brengen aan een woonboulevard. Het merendeel van onze bevolking denkt daar echter ook zo over, wat dan weer een beetje jammer is. Je kunt jezelf gemakkelijk deze drukte besparen door jouw aankopen online te bestellen.

Een extra lang weekend

Misschien ga je er graag een dagje op uit tijdens het paasweekend, een dagje naar de dierentuin, een museum of een pretpark. Misschien wil je wel een nachtje weg? Check dan eerst eens websites zoals VakantieVeiligen of Groupon. Vaak kun je daar extra korting pakken op je entreebewijs, sonde om meer te betalen als dit niet nodig is toch?

Ga dit jaar voor een betaalbare Pasen met deze bespaartips!