Creatieve ideeën om meer geld over te houden.

Als je meer geld over wilt houden, is de eerste gedachte vaak: ‘Hoe kan ik geld besparen?’ Best logisch. Als je minder uitgeeft, houd je vanzelf meer over. Toch zit er enigszins een grens aan wat je kunt besparen. Je zult altijd bepaalde uitgaven moeten doen, denk hierbij aan eten, zorgverzekering, enzovoorts. Waar in theorie géén grens aan zit, is aan het inkomen. Daarom geef ik je donderdag 2 tips om je inkomen te verhogen. Ik ben heel benieuwd naar wat jij al doet, wat je wat lijkt én welke aanvullingen je misschien nog hebt!

Maar eerst vind ik het nog belangrijk dat je stopt met zeuren!

Hoe je je ook voelt over je financiële situatie: Als je jezelf als slachtoffer ziet, dan zet je jezelf in een hoek waar geen oplossingen te vinden zijn.

Je (ex)baas, de overheid, slechte economie… wie of wat je ook de schuld wil geven van je problemen, je schiet er helemaal niks mee op. Sterker nog. Het zorgt er waarschijnlijk zelfs voor dat je in deze situatie blijft zitten.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus stop met al dat gezeur. Met al die beperkende gedachten en die zogenaamde ‘onoplosbare’ problemen. Gebruik je energie liever om vooruit te kijken. Zet kleine stapjes richting een betere toekomst.

Tip 1; Verkoop spullen.

Je kunt een leuk handeltje opzetten met het verkopen van je eigen overtollige spullen, maar je kunt ook een product dat je zelf maakt gaan verkopen. Jouw zalige, zelfgebakken koekjes. Een door jou geschreven roman of de kunstige schilderijen die je maakt. Of wat denk je van de inhoud van je moestuin? Als je zelf niet bijster creatief bent, dan kun je ook kijken of je leuke producten voordelig in kunt kopen, om ze vervolgens weer voor iets meer te gaan verkopen.

Tip 2; Deel of verhuur je auto.

Heb je een auto? Maar gebruik je hem niet dagelijks of is het ook mogelijk dingen met de fiets te doen? Denk er dan eens aan om de auto te delen met iemand. Je kunt ook overwegen om je auto te verhuren (bijv. als je op vakantie gaat), via bijv. SnappCar kan dit heel makkelijk. Rijk word je er niet van, maar als je per se een auto wil hebben, maar hem niet vaak gebruikt, kan het een optie zijn.

Hoe ga je nu je doelen bereiken?

Ga evalueren. Kijk terug op de maand ervoor: Wat is er veranderd? Wat kan beter? Waar ben je juist heel blij mee? Ik moedig je aan dit ook met je financiële doelen te gaan doen. Iedere maand of eens per kwartaal, wat jij zelf fijn vindt. Hoe ver ben je gekomen? Wat moet er nog gebeuren? Vooral: Hoe tof zal het zijn om straks je doelen te halen. Alles om de motivatie hoog te houden.

De allerlaatste tip hier gaat over het behalen van je doelen. Ik vind het super belangrijk om jezelf tussendoor te belonen. We zijn allemaal nog net kinderen. Kinderen kunnen opeens heel goed opruimen wanneer ze er een snoepje voor krijgen. Stel tussentijdse doelen op en beloon jezelf wanneer je die behaald hebt. Heb je je €5.000,- spaargeld bij elkaar gespaard, ga dan eens lekker uit eten. Geef elkaar een high five en proost op de volgende €5.000,-. Heb je die eerste extra aflossing op de hypotheek gedaan? Geniet van een dagje weg samen. Beloon jezelf. Het is geen straf, het is een cadeau dat je vooruit gaat. Je hebt dit doel gekozen, omdat je gelooft dat het je leven op de een of andere manier fijner gaat maken. Dus: Hou het leuk onderweg.

Ik stop… met sociale media!

Mensen die mij kennen, weten dat ik echt helemaal niks heb met Instagram, Facebook en noem het allemaal maar op. Toen ik mijn bedrijf ben je gestart heb ik sociale media aangemaakt voor mijn bedrijf, ik vond dit niet alles, maar het hoorde erbij. Ik de loop van de tijd heb ik heel erg veel geleerd. Ik ben het blijven proberen, maar het kost me zoveel energie, dat ik besloten heb om met het stukje sociale media te stoppen. En dan bedoel ik dus, de posts en reels op Instagram en Facebook, de blogs die ik iedere 2 weken schreef en ook per mail verstuurde, maar ook mijn podcast. Ik stop ermee. Het is niet hetgeen wat ik leuk vind. Ik vind het leuk om mensen te helpen met hun geld, niet om me bezig te houden met alles wat erbij komt kijken en dan dus vooral de social media. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2023. Wie weet ben ik over een tijdje weer terug hier, maar ik schat de kans klein in.