Financiële rust. Wie wil dat nu niet? In mijn vorige blog deelde ik ook al 5 tips met je. Vandaag volgen de volgende 5.

Geef minder uit dan dat je verdient

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch en ook veel makkelijker dan dat het is. Wees je bewust van je uitgaven en inkomsten en ga aan de slag om hier meer inzicht in te krijgen. Met een schriftje/Excel/of speciale app krijg je op een laagdrempelige, leuke en makkelijke manier snel inzicht in jouw financiën!

Stel realistische financiële doelen op

Maak je financiën leuk door realistische doelen op stellen. Of het nu gaat om spaardoelen of het bepalen van je budget. Als het niet te doen is, ben je namelijk sneller geneigd om alle regels maar overboord te gooien en helemaal los te gaan. En dat is nu natuurlijk net niet de bedoeling. Dus ben realistisch en hou jezelf te vriend!

Heb een financiële buffer

Creëer een financiële buffer, dit is één van de belangrijkste dingen die voor financiële rust gaat zorgen. Jouw financiële buffer gaat ervoor zorgen dat je onvoorziene kosten kunt opvangen.

Vermijd impulsaankopen

Denk altijd goed na voordat je iets koopt. Heb je het echt nodig? Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je altijd 10 minuten stilstaat bij een uitgaven. Als je na die 10 minuten nog steeds deze aankoop wil doen, dan kan en mag dat en is het geen impulsaankoop meer. Je hebt er namelijk bij stil gestaan.

Pas op met abonnementen

Laat je niet verleiden met het aanschaffen van nog meer abonnementen. Soms ziet het er heel erg aantrekkelijk uit maar heb je dit abonnement ook echt nodig? Kijk daarnaast ook of je misschien een abonnement kan delen met iemand. Dit scheelt ook weer in kosten, dus dat is dan weer mooi meegenomen!

Je kunt vandaag nog starten met het zetten van deze stappen om meer financiële rust te creëren. Dus wat doe jij?