Je kent vast en zeker het gezegde van de struisvogel die z’n kop in het zand steekt? Iedereen heeft hier wel eens last van denk ik. Als je meer geld over wilt houden aan het einde van de maand moet je zorgen dat er meer geld binnen komt, of dat er minder geld uit gaat. Of een combinatie van deze twee samen, dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Soms heb je gewoon even een liefdevolle schop onder je kont nodig van iemand. En laat mij nou net die iemand zijn. Ik zie vaak terug in coachgesprekken dat mensen wel meer geld over willen houden aan het einde van de maand, maar er eigenlijk het liefste niks voor willen doen. Ze hebben geen zin om meer te gaan werken, want ze werken al zoveel. Liever zien ze ook in de uitgaven niet zoveel veranderen, ze werken nu eenmaal hard voor het geld wat ze verdienen, dan mag je toch ook weleens lekker uit eten gaan en ervan genieten! Daarom vind ik het belangrijk om op een creatieve manier met je geld om te gaan. Vaak denken we dan meteen aan bezuinigen, maar je zou ook voor meer inkomsten kunnen zorgen. Ik hoor je al denken, ja maar daar heb ik helemaal geen zin in of geen tijd voor. Dan ben ik ook van mening dat je op moet houden met zeuren.

Altijd leuk een uitje met het gezin, zeker gezien de vakantieperiode weer is aangebroken. Maar hoe doe je dit nu met de kosten? Check altijd eerst of je nog ergens kortingsbonnen of cadeaubonnen hebt liggen, zo sonde als je deze laat liggen. Ook slim om deze op een vaste plek allemaal bij elkaar te bewaren, zodat je weet waar je het moet zoeken en niet ergens te veel betaald. Denk hierbij aan losse kortingsbonnen/cadeaubonnen, maar bijv. ook aan de agenda van de postcodeloterij vol met acties, een tijdschrift waar codes inzitten, of codes die je op je e-mail hebt ontvangen, de punten die je kunt sparen bij de Jumbo en die je in kunt inwisselen op bepaalde uitjes. Neem hierin alles mee. Mocht je nu geen korting hebben, kijk dan ook nog eens of je misschien iets kunt vinden op internet, vaak zijn er wel bepaalde acties. Of koop je ticket alvast vooruit, vaak scheelt dit ook in prijs. Wil je nu meer van zulke tips?

Download dan mijn gratis E-book via deze link https://nirva.nl/gratis-ebook/

Ook met het testen van producten en daarvoor een review schrijven kun je een leuk zakcentje bijverdienen. Dit zou je bijv. kunnen doen bij Reviewclub of Testnugratis. Er zijn verschillende soorten producten waar het om gaat, het kan gaan om verzorgingsproducten, huishoudproducten, tijdschriften, koffie, kleding, speelgoed, snoepgoed enz. In veel gevallen krijg je het product wat je selecteert thuisgestuurd, zodat je het kan testen. In ruil voor het product wat je (vaak gratis) thuiskrijgt gestuurd, wordt van jou verwacht dat je een review schrijft voor het betreffende product. Niet direct extra inkomsten, maar hoe leuk is het om producten te ontvangen die je mag houden (niet altijd! soms wordt verwacht dat je het retour stuurt, dat dan weer wel zonder kosten voor jou). Zo heb je een lekkere nieuwe deodorant, of speelgoed voor de kinderen (altijd makkelijk voor een verjaardag of de sinterklaasperiode).

Extra inkomsten zijn meer dan welkom. Wil jij ook graag meer geld? Door creatief te zijn kun je (gemakkelijk of zonder al te veel moeite) meer inkomsten genereren. Denk bijv. eens aan een mystery shopper. Een mystery shopper doet taken in bijv. een supermarkt en krijgt daar een vergoeding voor. Het voordeel van mystery shopper zijn is dat je zelf kunt bepalen wat je doet, wanneer je iets doet, waar je iets doet en hoe vaak je het doet. Neem bijv. Roamler of Smartspotter, dit zijn apps voor op je telefoon waarmee je gemakkelijk taken uit kunt voeren. De meeste van deze taken nemen niet veel tijd in beslag en je verdient er al snel een paar euro mee. Vaak zie je wel dat je op het begin wat kleiner taken hebt met minder opbrengst. Hoe meer je het doet, hoe makkelijker en sneller je erin wordt. Vaak worden de beloningen ook iets groter. Ene naar de supermarkt moet je toch, kleine moeite om even een taak te doen toch?

De laatste die ik in dit rijtje van creatieve geld ideeën thuis vind horen is Wissel. Op deze site kun je heel makkelijk cadeaubonnen waar je zelf eigenlijk niks mee kunt/wilt inwisselen voor geld of een andere cadeaubon naar keuze. Maar je kunt ook heel gemakkelijk cadeaubonnen of producten met korting aanschaffen. Er staat echt van alles tussen. Denk aan cadeaubonnen voor restaurants, weekendjes weg, dagjes weg, sportwinkels, kledingwinkels, parfumerie, de tuin, tijdschriften. Het aanbod is natuurlijk nooit hetzelfde, omdat er cadeaubonnen bij komen, maar ook weer uitgaan. Maar zeker de moeite waard om hiernaar te kijken voordat je iets gaat bestellen of doen. Had je er zelf nog nooit zo over nagedacht om op deze manier creatief met je geld om te gaan? Dan is het zeker de moeite waar om het Grip op je Geld programma te volgen. Daarin kijk ik echt met je mee naar jouw persoonlijke situatie en krijg je tips en tricks rondom jouw situatie.

Voor meer informatie check https://nirva.nl/grip-op-je-geld/